Deze 2018 cursus heeft reeds plaats gevonden.

Wielerclinic door Henk Lubberding

De Nederlandse oud-wielrenner Henk Lubberding neemt u mee in zijn ervaringen uit zijn lange professionele wielercarrière en de rol van teambuilding in een wielerploeg.
In 13 jaar Ronde van Frankrijk eindigde hij driemaal bij de eerste 10, won hij 3 etappes (alsmede een aantal ploegentijdritten), reed hij eenmaal in de gele trui en werd hij één keer eerste in het jongerenklassement. Verder werd hij tweemaal Nederlands kampioen en won hij in 1980 de klassieker Gent-Wevelgem. In totaal won Henk Lubberding 58 wedstrijden. Hij beëindigde zijn actieve wielerloopbaan in 1992.

Hotel Espléndido te Puerto de Sóller

Dit rustieke hotel is perfect gelegen aan de autoloze boulevard van Puerto de Soller.  Gebouwd in 1954 ademt dit hotel historie, sfeer en rust.

Na een mooie dag vol lezingen en sporten kunt u heerlijk ontspannen aan het zwembad of in de professionele spa.

Quick info

27 - 30 september 2018
Kosten

Inschrijfgeld: € 2.195,-

Inbegrepen in de reisssom:

 • Vlucht naar Palma de Mallorca
 • Hotelovernachtingen (incl. ontbijt)
 • Transfer
 • Lunch (4x)
 • Diner (2x)
 • Fietshuur
 • Fietskleding
 • Lezingen (3x)
KRT/KRM

De KRT/KRM punten worden aangevraagd.

Overnachting

Hotel Esplendido

Routes

Download HIER de routes.

Programma

Donderdag 27 september

Ochtend: vlucht naar Palma de Mallorca
Lunch in het hotel
Middag: lezing door Henk Lubberding
Avond: gezamenlijk diner

Vrijdag 28 september

Ochtend: lezing Bart Beekmans
Gezamenlijke lunch
Middag: fietstocht

Zaterdag 29 september

Ochtend: lezing Sjoerd Smeekens
Gezamenlijke lunch
Middag: fietstocht

Zondag 30 september

Ochtend: lezing Erik-Jan Muts
Middag: retourvlucht Amsterdam

Sprekers

Bart Beekmans

ACCT, Amsterdam

Immediate single tooth replacement with zirconia implants in the aesthetic zone

an overview 2003-2018

Is it possible to place an implant immediately after extraction, build it up with a fiberglass post and a temporary crown, and let the patient go home after only 90 minutes time? And will it be an aesthetic result, lasting for many years? You can decide for yourself ….

Bart Beekmans will show a new zirconia implant design that seems to be ideal for an immediate replacement. No discomfort post-treatment, no pain, no swelling, relatively low costs and easy to handle. A very difficult anterior case turns into quite an easy case with predictable results, using a new zirconia implant design. Dream or reality? ‘

Dit verhaal vertel ik al jaren op diverse podia in Nederland en daarbuiten.

Klopt het allemaal wel wat ik toentertijd opschreef? Hoe ziet het er eigenlijk uit na een aantal jaar in functie? Zijn die eerste casussen nog toonbaar? Kan het de vergelijking met titanium doorstaan? Botverlies, recessies, breuk ?
Wat zou ik nu anders doen? Is het design van het implantaat veranderd en is de visie van tandartsen op zirconia implantaten in deze periode veranderd?

Graag wil ik met jullie terugkijken op 15 jaar implanteren met zirconia implantaten. Tot op Mallorca

Sjoerd Smeekens

Kliniek voor reconstructieve tandheelkunde, Beuningen

Digitale tandheelkunde vanuit reconstructief oogpunt

Tijdens vele stappen van een reconstructief georiënteerd behandelingsplan bieden digitale technieken voordelen.

Deze voordracht laat aan de hand van klinische voorbeelden zien welke voordelen dat zijn en hoe ze geïntegreerd kunnen worden in de dagelijkse praktijk

Erik-Jan Muts

MP3 Tandartsen, Apeldoorn

Witte Vlekken

Witte vlekken in het gebit kunnen door patiënten als zeer storend worden ervaren, zeker wanneer ze aanwezig zijn op de voortanden. Om de start van een restauratieve cyclus te voorkomen, wordt vaak terecht afgezien van invasieve behandeling met veneers van composiet of porselein. Het betreft immers vaak gezond glazuur.  Door verschillende technieken, zoals micro-abrasie, bleken, infiltreren en maskeren (met composiet), met elkaar te combineren kunnen we verkleuringen en vlekjes minimaal invasief behandelen. Middels een nano-infiltratietechniek kunnen porositeiten in het glazuur opgevuld worden voor een fraai resultaat. Alle ins en outs over het verwijderen van witte vlekken en verkleuringen in het glazuur.

Steekwoorden

 • Bleken
 • Micro-abrasie
 • Witte vlekken
 • Infiltratietechniek
 • Maskeren met composiet
Digitale Workflows

Vandaag de dag wordt er steeds meer gebruik gemaakt van de digitale scanner. Vaak wordt de digitale scanner ingezet voor kroon- & brugwerk of orthodontie. Maar een scanner opent juist nieuwe deuren. Nieuwe toepassingen die van grote waarde kunnen zijn voor u en uw patiënten. Wat zijn de mogelijkheden en onmogelijkheden met een digitale scanner? Denk bijvoorbeeld aan het monitoren van veranderingen in de mond en het documenteren daarvan. Waar moet ik op letten tijdens het scannen en waarvoor kan ik de scanner precies inzetten?

Deze cursus wordt mede mogelijk gemaakt door: